Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogy milyen praktikák vannak arra, hogy megőrizd szemed egészségét hosszútávon kontaktlencsésként.

A kontaktlencsék kényelmesebb alternatívát jelenthetnek a szemüvegekkel szemben, azonban helyes viselésük és ápolásuk kiemelten fontos a szem egészsége szempontjából. Hoztunk Neked 7 tippet a kontaktlencsék helyes viseléséhez és ápolásához:

  1. Moss kezet alaposan szappannal és meleg vízzel, mielőtt felhelyezed vagy eltávolítod a kontaktlencséket. Ez segít csökkenteni a fertőzés kockázatát.
  2. Ne használj káros vagy irritáló anyagokat a kontaktlencsék tisztítására (például csapvíz vagy nyál). Használj csak a kontaktlencsékhez kifejlesztett tisztítószert és tárolófolyadékot.
  3. Cseréld ki a kontaktlencse tárolótokját legalább havonta egyszer, és ne használd tovább, ha megsérült vagy szennyezett.
  4. Soha ne aludj kontaktlencsében! Hacsak az orvos kifejezetten erre nem utasított. Az éjszakai viselés növeli a fertőzés kockázatát és irritálhatja a szemet.
  5. Ha valamilyen kellemetlen érzést tapasztalsz a kontaktlencse viselése közben, azonnal vedd ki, és ellenőrizd, hogy nincs-e szennyeződés vagy sérülés a lencsén.
  6. Kerüld a kontaktlencsék érintkezését a vízzel, például úszás közben vagy zuhanyzás során, mivel a vízben található baktériumok és más kórokozók súlyos szemfertőzéseket okozhatnak.
  7. Válaszd inkább a napi használatra szánt egyszeri lencséket. Ezek egyszerűbben kezelhetők és kevésbé hajlamosak a fertőzésekre.

Az említett tippek betartásával csökkentheted a kontaktlencsékkel kapcsolatos szövődmények kockázatát és hosszú távon biztosíthatod a szemed egészségét. Ne feledd, hogy a helyes viselés és ápolás kulcsfontosságú a kontaktlencsék maximális kényelme és hatékonysága érdekében.

A higiéniával kapcsolatban itt olvashatsz többet.

Nézz körül a webshopunkban és bizonyos összegek felett válassz ajándék termékeink közül!