Ebben a cikkben a színes kontaktlencsék ápolásáról és gondozásáról fogunk beszélni. Október 31., azaz Halloween alkalmával több jelmezes, beöltözős bulit is szoktak tartani az emberek, amikor ún. halloweeni jelmezekbe öltözünk be.

Ezek a jelmezek leginkább valami ijesztő, véres maskarákról szólnak, amihez a legjobban még egy színes kontaktlencse passzol, hogy teljes legyen a kép. Piros, zöld, fehér, rengeteg színben találunk színes lencséket, amivel el tudjuk kápráztatni vendégeinket egy ilyen buliban.

Ezeknél a lencséknél – ahogy a hagyományos lencséknél is – az elsődleges és legfőbb szempont a higiénia. A higiénia minden szempontból fontos egy kontaktlencse ápolásánál és rendben tartásánál, de erről részletesebben ide kattintva olvashatsz.

Fontos szempont továbbá a megfelelő ápolószer kiválasztása. Semmiképp se használj peroxidos kontaktlencse folyadékot színes kontaktlencséidhez! A lencsék színes elemeit az ilyen ápolószer károsíthatja vagy akár meg is semmisítheti. Annak érdekében, hogy maximalizáld a viselési kényelmet és meghosszabbítsd a lencsék élettartamát, válassz egy minőségi univerzális/többcé­lú ápolószert, amely tökéletesen megtisztítja a lencséket, és a lencsék tárolása során viselhető állapotban tartja azokat. Hosszabb csereütemtervvel rendelkező lencsék esetén a tartót, valamint az ápolószert rendszeresen cserélni kell.

Legalább hetente egyszer alaposan meg kell tisztítani a tartót, és 30 naponta le kell cserélni egy teljesen újra. Ha a lencséket több, mint 7 napig tároljuk a tartóban, akkor a lencsék fertőtlenítését meg kell ismételni, akkor is, ha idő közben nem is használtuk. Ha ez előfordulna, a lencséket meg kell tisztítani, majd legalább négy órán keresztül az ápolószerben kell hagyni, mielőtt újra használnánk azokat.

Most, hogy már mindent tudsz a színes kontaktlencsék helyes tárolásáról és ápolásáról, nyugodt lehetsz a halloweeni buli utáni időszakban is a kontaktlencséiddel kapcsolatban, hiszen később is fogod tudni hordani őket, ha a fenti dolgokra valóban odafigyelsz.
Ha pedig új lencsére van szükséged, nézz körül a webshopunkban és rendeld meg!