Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogy nőként hogyan kell úgy sminkelned, hogy azzal ne tegyél kárt a kontaktlencsédben és ezzel a szemedben.
Azt mindannyian tudjuk, hogy mára már a reggeli rutinunk része a sminkelés, és ezáltal az, hogy minden nap jól érezzük magunkat a bőrünkben. A sminkeléssel szeretjük kihangsúlyozni előnyös vonásainkat és kicsinosítani arcunkat. Az ünnepek közeledtével és a téli időszakban előtérbe kerülnek a látványosabb sminkek, azonban a mindennapokban is jelen van az életünkben egy finomabb formában

De vajon tudjuk-e, hogy hogyan kell sminkelni kontaktlencsésként? Mikre kell odafigyelni?
A legfontosabb, amire mindenképp oda kell figyelni, az a SORREND! (minden esetben tiszta, megmosott kézzel álljunk neki a folyamatnak).

  1. Reggel mindenképpen a kontaktlencse behelyezése legyen az első! Ezután jöhetnek a sminkeszközök a kézbe és kezdődhet a szépítés. Ha ezt a sorrendet nem tartjuk be, akkor a már az arcra felvitt festék nagyon könnyen belekerülhet a szemünkbe vagy rá a kontaktlencsénkre, ami később a szem gyulladásához fog vezetni.

Próbáljunk meg minél jobb minőségű sminkecseteket használni, melyek biztonságosabbak az érzékeny szeműek számára is. Ne használjunk kemény szemceruzát, olaj-alapú sminkszereket, és ha lehet, csukott szemmel púderezzünk, hogy az apró púderszemcsék még véletlenül se csússzanak a lencse alá, vagy karcolják meg annak felületét.
Amit az elején is említettünk, az ünnepek közeledtével előkerülnek a hangsúlyosabbnál hangsúlyosabb sminktechnikák. Egy tanácsot mindenképp fogadj meg kontaktlencsésként: csillámporok helyett használj inkább gél vagy zselé állagú csillámos termékeket, hiszen ezek biztosan nem kerülnek bele a szemedbe vagy a lencsére felvitel közben. A csillámpor – hiába csukott szemmel szórod – rákerülhet a lencse felületére és meg is sértheti azt, ami jobb esetben egy gyors átmosással megoldható, rosszabb esetben azonban mehet a kukába az a pár lencse.

  • Lemosás: a sminkünk eltávolításánál az előbb említett sorrend megváltozik: teljesen fordítva kell végrehajtani a folyamatot! Első lépésként kivesszük a kontaktlencséinket, jól átöblítjük őket és behelyezzük a tárolóba. (ha menet közben rákerül egy kis festék, nem probléma, hiszen az öblítéssel már meg is tettük a megfelelő lépéseket a szennyeződés eltávolítására). Ezután már neki is eshetünk a szemeinknek a lemosófolyadékkal átitatott vattakorongokkal anélkül, hogy a lencséink épségéért kellene aggódnunk.

Összességében tehát nyugodtan sminkelhetsz, szerezz magadnak örömöt, csak a fentebb említett sorrendre és pár apró részletre figyelj oda, hogy minden a legnagyobb rendben legyen! Látogass el weboldalunkra és rendeld be magadnak azokat a kontaktlencséket, melyeket nyugodt szívvel hordasz a leglátványosabb sminkedben is!