A szemünk színe egy velünk született dolog, amin nem tudunk akkor sem változtatni, ha valamiért nem tetszik. Azonban ez nem teljesen igaz! A színes kontaktlencséknek köszönhetően, meg tudjuk változtatni szemünk színét, még ha nem is véglegesen.

A színes kontaktlencséket a filmiparban már régóta használják, aztán később rájöttek a gyártók, hogy érdemes ezt piacra dobni, mert van rá kereslet. természetesen mindenki úgy tökéletes, ahogy van, amilyen a szeme színe, DE! Biztosan mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy hogyan állna neki a kék, zöld vagy barna szem, vagy akár ennél merészebb nem természetes színek.

Többféle színes kontaktlencséről beszélhetünk:

  • akinek tökéletes a látása, annak egy dioptria nélküli színes lencse a tökéletes választás. Ha csak ki szeretnéd emelni a szemed színét, akkor egy kiemelő lencsére van szükséged, azok ugyanis csak a szemed természetes színét élénkítik. Ha azonban egy teljesen más árnyalatot szeretnél kipróbálni szín tekintetében, akkor fedő lencsét kell beszerezned, ami teljesen megváltoztatja a szemeid színét.

  • amennyiben korrekcióra szorul a látásod – szemüveget vagy kontaktlencsét hordasz -, akkor a fentebb leírtakból annyi a különbség, hogy dioptriás lencsét kell választanod, így más szemszínnel ugyanolyan tökéletesen láthatod a világot.

Ahhoz, hogy a színes kontaktlencse valóban szórakoztató legyen, gondosan kell ápolni őket. Ápolásuk majdnem teljes mértékben megegyezik a klasszikus dioptriás lencsékével, például, hogy:

  • mindig tiszta kézzel nyúlunk a lencséhez
  • lemossuk a lencsét behelyezés előtt kontaktlencse folyadékkal

Ami a különbség: ne használj peroxidos kontaktlencse folyadékot a tisztításhoz és tároláshoz, ugyanis az károsíthatja vagy akár meg is semmisítheti a színes kontaktlencsét. Azért, hogy maximalizáld a viselési kényelmet, válassz egy többcélú/univerzális folyadékot, ami a lencsék tárolása során viselhető állapotban tartja azokat.
Ha a lencséket több, mint 7 napig tartod a tárolóban, akkor teljesen meg kell ismételni azok fertőtlenítését a folyadékkal még akkor is, ha nem használtad.

Minden más ápolással kapcsolatos fontos tudnivalót megtalálsz itt: https://blog.lencsek.hu/a-kontaktlencsek-apolasa/.

Felejtsd el a korlátokat és próbálj ki egy neked szimpatikus színes kontaktlencsét, amivel megtapasztalhatod, hogy milyen az élet akár egy macska szemével!

Látogass el weboldalunkra vagy térj be egyik üzletünkbe, ahol szívesen segítenek szakértő kollégáink!
www.lencsek.hu

Üzleteink:
1088 Budapest, József körút 11. (Blahánál)
1114 Budapest, Bartók Béla út 64. (Móricz Zsigmond körtér)
1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 55. (Nyugatinál)