Ebben a cikkben olyan szájhagyomány útján terjedő tévhitekről lesz szó, amelyek vagy részben vagy pedig egyáltalán nem igazak. Ha fontolgatod, hogy elmész egy vizsgálatra, hogy lehet-e kontaktlencséd vagy szimplán csak kezdő vagy még a témában, akkor mindenképp érdemes elolvasnod ezt a kis cikket. Ha viszont már rutinos használó vagy, még lehet, hogy akkor is tudunk neked újat mondani, ami legalább megmosolyogtat kicsit.

Lényegében mindegy, hogy milyen tekintetben kezdjük el vizsgálni a kontaktlencse viselését, egy dologban megegyezhetünk: az életünk kényelméhez nagy mértékben hozzá tud járulni – nem izzadunk be alá, nem esik rá az eső, hogy meg kelljen törölgetni, nem párásodik be stb.
A kénylemen kívül a mai lencsék már olyan anyagokból készülnek, amelyeket össze sem lehet hasonlítani elődjeikkel, de nézzük meg, hogy mégis mik keringenek a világban a viselésükkel kapcsolatban:

  • Kiesik a szememből: a kontaktlencse nem tud kiesni a szemünkből, amennyiben kontaktológus vizsgált meg minket és írta fel a nekünk ideális lencsét; mindig azt vásároljuk meg a megfelelő görbületi értékekkel
  • Gyulladást okoz: ha minden higiéniai szempontot betartasz a lencseviseléssel és annak tisztán tartásával kapcsolatban, akkor ez megintcsak nem fordulhat elő. Kattints ide a segítségért.
  • Nem vagyok képes belenyúlni a szemembe: általában minden olyan ember, aki kontaktlencsét szeretne hordani, attól tart, hogy nem fogja tudni berakni vagy kivenni azt. Ez egy természetes aggály, hiszen igencsak a komfortzónánkon kívülre esik a szemgolyónkhoz hozzányúlni. DE! Ami a jó hír, hogy ezt egy szakember minden esetben megmutatja és meg tanítja, hogyan kell – és jobb helyeken egyébként addig el sem engednek, amíg a próbalencsét nem sikerült akadálymentesen legalább 3-szor berakni és kivenni. Ami még jobb hír, hogy nagyon könnyen megtanulható és megszokható.
  • Kényelmetlen a kontaktlencse: ha valóban olyan lencsét hordasz, amelyet szakember írt fel egy alapos vizsgálat után, akkor nem is érzed, hogy rajta van szemeden, nemhogy még kényelmetlen legyen. A mai lencsék olyan anyagokból készülnek, hogy a viselésük sosem volt még ilyen komfortos! Ha viszont mégis kényelmetlennek érzed, akkor valószínűleg kifordítva sikerült behelyezni vagy már elhasználódott és újat kell berakni.
  • Be tud csúszni a szemem mögé: ez az állítás pedig anatómiailag lehetetlen. A szemet egy olyan hártya fedi, amely a szemhéj belső felszínéhez kapcsolódik, ezzel lezárva a szemgolyó mögötti részt.

Reméljük minden tévhitet sikerült eloszlatni a kontaktlencsékkel kapcsolatban és mostmár nem azon gondolkozol, hogy bele merj-e vágni, hanem, hogy mikor!

Kattints ide és nézd meg a teljes lencse kínálatunkat és kövess be minket Facebookon, Instagramon és YouTube-on is, hogy mindig a legjobb áron tudj rendelni!