Beleszólhatok abba, hogy milyen kontaktlencsét hordok? Természetesen! Minden ember szereti, ha szabadon választhat még akkor is, ha ez a választás csak bizonyos keretek között megengedett. Ebben a cikkben erről lesz szó, hogy miként segítheted akár Te magad is a szemész szakember munkáját a kontaktlencse kiválasztásának folyamatában.

Első lépésben természetesen azt kell meghatározni, hogy milyen dioptriaértékű kontaktlencsére van szükséged. Ezt a szemész szakorvos fogja meghatározni egy látásvizsgálat alkalmával, ahol figyelembe vesz minden olyan szempontot, ami a szemeddel és a látásoddal kapcsolatos (görbület, szem felszíne stb). Ugyanis ezen a vizsgálaton derül ki az is, hogy szemünk egyáltalán alkalmas-e arra, hogy kontaktlencsét viseljen.

Ezek után már ténylegesen az a lépés következik, ahol igen is van beleszólásod abba, hogy milyen kontaktlencsét írnak fel Neked. Rengeteg féle lencse létezik (erről itt olvashatsz bővebben), ezáltal nagyon fontos elmondanod minden egyes olyan információt, ami  a lencse hordásával kapcsolatos lehet, hogy segítsd a szemész munkáját, illetve, hogy a lehető legkényelmesebb viseletet tudjátok kiválasztani:

  • mennyi ideig hordod naponta
  • egy héten körülbelül hány nap fogod viselni
  • sportolsz vagy utazgatsz-e?
  • természetes fényben dolgozol vagy esetleg számítógép előtt nagyjából egész nap, ahol inkább mesterséges fényforrás található
  • olyan irodában vagy az időd javarészében, ahol folyamatos a légkondicionálás.

Ha ezeket az információkat részletesen átbeszélitek a szemész szakembereddel a kontaktlencse vizsgálat során, akkor biztos lehetsz abban, hogy a lehető legkényelmesebb és legmegfelelőbb lencsét fogja felírni Neked, amiben minden egyes nap 100% magabiztosággal tudsz élni és élvezni az éleslátás élményét!

Ha ezen túl vagy, gyere el hozzánk budapesti üzleteink egyikébe, ahol optometrista kollégáink szívesen segítenek a vásárlásban!